Streinu-Cercel: "Numarul de imbolnaviri va continua sa creasca"

Facebook Twitter Comenteaza
Streinu-Cercel:

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel face apel la responsabilitatea civica pentru a limita numarul imbolnavirilor cu virusul gripal A H1N1.

 

"Numarul de imbolnaviri va continua sa creasca si, in mod evident, este inevitabila aparitia de forme severe care, la persoanele cu boli cronice sau cu predispozitie la boli cardiovasculare, boli pulmonare sau de nutritie, pot duce la decese. Fiecare dintre noi trebuie sa fie constient, acum mai mult ca niciodata, ca are obligatia de a se proteja pe el, dar si pe cei din jur", atentioneaza prof.

dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
 
O persoana bolnava care se izoleaza la domiciliu  se poate insanatosi dupa 7 zile, daca nu are alte afectiuni, chiar daca face o forma severa de boala. Dar, daca aceasta persoana bolnava continua sa mearga la serviciu, cu siguranta ii va infecta si pe cei din jur si e posibil ca unii dintre acestia sa faca forme severe de boala sau chiar letale.
 

Campania de vaccinare se extinde la intreaga populatie

 
Incepand de astazi, Ministerul Sanatatii extinde campania de vaccinare la intreaga populatie. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile cu risc major si anume persoanele cu varsta de peste 16 ani, care sufera de boli cronice.


 
Vaccinarea se va desfasura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se va putea efectua, in functie de posibilitati si in unitatile sanitare specifice de tratament. Pana la aceasta data au fost vaccinate aprox 30 000 de persoane din categoriile de risc.

Ultimele date statistice arata ca in Romania au fost inregistrate, pana la aceasta data, 4804 de imbolnaviri cu virusul gripal A/H1N1, dintre care 25 decese - 12 femei si 13 barbati. Au fost inregistrate 2 decese la grupa de varsta 5-14 ani, 1 deces la 15-29 de ani, 14 decese la grupa de varsta 30-44 ani, 6 decese la grupa de varsta cuprinsa intre 45-59 de ani si 2 decese peste 60 ani.
Mentionez ca cei mai multi dintre ei aveau afectiuni cronice sau prezentau factori de risc.

La cererea Comitetului National pentru Gripa, Ministerul Sanatatii va impune, in perioada imediat urmatoare, o serie de noi masuri pentru limitarea imbolnavirilor. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod