Stilul de viata al romanilor se reflecta intr-un "Lant al Culorilor" de 10 km

Rezultatele actiunii "Lantul Culorilor", parte din prima faza a "Programului pentru un stil de viata sanatos", arata ca aproape 40% dintre romani incearca sa aiba un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si miscare in fiecare zi.
Studiul "culorilor" a fost realizat in perioada 23 iunie - 13 iulie 2009, pe un esantion de 13.000 de persoane si si-a propus sa-i ajute pe romani sa constientizeze ce stil de viata au, prin rolul pe care il joaca alimentatia echilibrata si activitatea fizica in viata lor. Conform studiului:

  • 9% dintre respondenti sunt sedentari si mancaciosi, alegand culoarea rosie;
  • 15% sunt activi si atenti la alimentatie, alegand culoarea verde;
  • 22% incearca sa manance echilibrat si sa faca miscare, alegand culoarea galbena;
  • 54% sunt indiferenti si nepasatori cu privire la stilul lor de viata, alegand culoarea neagra.

Pentru toate cele 13.000 de voturi care au fost stranse atat de pe site-ul www.putindinfiecare.ro (2.370 de voturi) cat si prin actiunea de sampling (10.630 voturi) a fost aleasa o culoare care sa exprime fiecare atitudine cu privire la stilul de viata.
Apoi, pentru fiecare vot a fost legata o panglica colorata pe unul din cei patru stalpi ai culorilor montati in Parcul din Piata Unirii din Bucuresti. In momentul de fata, stilul de viata al romanilor este declarat in 10 Km de panglici colorate.

"Este foarte important sa constientizam necesitatea unei alimentatii echilibrate si a miscarii in viata noastra. Cred ca sanatatea trebuie pusa inainte de orice alte lucruri si ar trebui sa ne ingrijim sa traim echilibrat, sa mancam de trei ori pe zi, sa ne asiguram necesarul de nutrienti si sa facem miscare in fiecare zi, nu doar atunci cand ne aducem aminte.
Putin mai multa atentie la felul in care ne hranim si o ora de miscare in fiecare zi ne vor ajuta sa avem o stare psihica si fizica mai buna, sa performam mai bine la serviciu, sa fim pozitivi si mai energici",
a spus Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Presedintele Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasadin Romania.

Pentru voturile adunate la actiunea de sampling s-a efectuat si o analizaa respondentilor. Astfel, au votat in total 10.630 de persoane din mediul urban, majoritatea fiind cu varste peste 18 ani, din care 60% femei si 40% barbati.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod