Starea de sanatate a celor doi copii internati cu arsuri grave din Satu Mare

Facebook Twitter Comenteaza
Starea de sanatate a celor doi copii internati cu arsuri grave din Satu Mare

In ziua de 26 februarie, in jurul orei 16.30, la camera de garda a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti au fost adusi doi copii ce prezentau arsuri inhalatorii si arsuri de profunzime medie, produse prin flacara explozie in spatiu inchis.

Incidentul a avut in localitatea Poiana Codrului din judetul Satu Mare, cei doi copii fiind transportati cu elicopterul la Bucuresti, in regim de urgenta, de catre un echipaj SMURD, fapt ce le-a crescut sansele de supravietuire.

In urma consultatiilor medicale efectuate de catre echipa de medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", condusa de Prof.
univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului, in momentul de fata starea de sanatate a celor doi copii este urmatoarea: fetita in varsta de 1 an prezinta arsuri parcelare, cu localizari multiple, de profunzime medie. De asemenea, la data internarii, fetita prezenta arsuri ale cailor respiratorii, care au impus intubarea. In prezent, fetita este detubata si respira spontan. Cel de-al doilea copil, tot o fetita, in varsta de doar doua saptamani, prezinta arsuri faciale si leziuni inhalatorii, care au impus intubarea.
in momentul de fata, ea este detubata si respira spontan.

In continuare, cele doua fetite primesc ingrijiri curente post arsura. Medicii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" sunt optimisti in privinta prognosticului, urmand ca fetitele sa fie trimise catre spitalul din localitatea natala, cand starea lor va fi stabila.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod