Spitalul "Marie Curie" va avea o sectie de chirurgie cardio-vasculara pediatrica

Ministerul Sanatatii, Spitalul M.S.Curie, Fundatia Marie Curie si Procter&Gamble Marketing Romania SRL au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui centru de chirurgie cardio-vasculara pediatrica la Spitalul M.S. Curie.
Sectia nou infiintata va fi prima de acest gen din Bucuresti si va deservi toata zona de sud a tarii. Aceasta va avea o capacitate de  a opera, anual, de minim 200 de copii cu malformatii congenitale.

Ministerul Sanatatii va finanta, conform prevederilor Protocolului, achizitia de aparatura medicala in valoare de 2.796 mii lei. De asemenea, MS va mai sprijini realizarea sectiei de chirurgie cardiovasculara din cadrul Spitalului M.S. Curie prin:

  • aprobarea, pana la data de 1 octombrie 2009, a structurii departamentului nou creat in cadrul Spitalului M.S.
    Curie;
  • asigurarea de personal medical calificat in cadrul sectiei de cardio-chirurgie pediatrica, prin redistribuire si/sau prin angajare conform prevederilor legale in vigoare.

Infiintarea sectiei de chirurgie cardio-vasculara pediatrica in cadrul Spitalului  M.S. Curie se va realiza in cadrul Campaniei "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" si va fi operationala pana la finele anului 2009.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod