Speranta pentru cuplurile infertile

Facebook Twitter Comenteaza
Speranta pentru cuplurile infertile

Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat o noua metoda de testare a calitatii lichidului seminal inainte de a fi folosit in procedeele de fertilizare in vitro, potrivit BBC. Acestia au declarat ca noua metoda va putea ajuta cuplurile infertile in urmatorii 5-10 ani.

Noul test masoara calitatea ADN-ului spermatozoizilor, dar, spre deosebire de testele existente in prezent, nu ii distruge, prin urmare pot fi folositi pentru fertilizarea in vitro.

Infertilitatea afecteaza cel putin 1 din sase cupluri, iar in prezent, rata de succes a fertilizarilor in vitro este de una la patru. Selectarea spermatozoizilor de cea mai buna calitate poate creste sansele ca o femeie sa ramana insarcinata.

"In conditii naturale, spermatozoizi puternici si de calitate fac fata dificilei calatorii pana la ovul. Ceea ce poate face tehnologia noastra este sa inlocuiasca selectia naturala cu o selectie pe baza ADN-ului. Putem spune daca spermatozoidul este sanatos si puternic, nu daca va produce un copil cu ochii albastri.", a declarat Dr Alistair Elfick, coordonatorul cercetarii efectuate de Universitatea din Edinburgh.

Tehnologia acestui nou test presupune captarea unui spermatozoid intre doua raze laser, urmata de analizarea structurii ADN.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod