Specialistii au dezbatut cele mai noi tendinte in transplantul de organe

Facebook Twitter Comenteaza
Specialistii au dezbatut cele mai noi tendinte in transplantul de organe

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Napoca, Romtransplant, Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic au organizat vineri, 11 decembrie, la Viena, cea de-a 6-a editie a conferintei "Danubian Transplant Symposium".


La eveniment au participat Prof. Dr. Mihai LUCAN, Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, Cluj-Napoca, Prof. Dr. Raimund MARGREITER, Departamentul General de Transplant, Chirurgie, Spitalul Universitar, Innsbruck, Austria, Prim.
Univ.-Prof.Dr. Erich POHANKA-AKH Linz, Prof. Dr. Mihai VOICULESCU, Clinica de Medicina Interna, Nefrologie, Institutul Clinic Fundeni, Prof. Dr. Walter KLEPETKO, Prof. Dr. Gabriela BERLAKOVICH, Universitatea de Medicina din Viena, Austria, Dr.Guido PERSIJN, Olanda, Prof. Dr. Ralf SENNER, Presedintele Institutului pentru tratamentul chirurgical si interdisciplinar al Adipozitatii, München, Prof. Dr. Radu DEAC, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures.  Peste 150 de specialisti, asistente ATI si medici au fost prezenti la lucrari.


Concluziile au subliniat nevoia de a creste numarul de donatori, de dezvoltare tehnologica, in special in ce priveste medicamentatia, precum si nevoia de colaborare intre centrele de transplant.

"Datorita progreselor, 77% din pacientii cu transplant renal de la donator viu supravietuiesc la 10 ani, 61% din cei cu transplant renal de la donator cadavru, 73% din cei cu transplant de pancreas, 55% din cei cu transplant cardiac, 30% din cei cu transplant pulmonar, 50% din cei cu transplant de intestin," a declarat Prof.
Dr. Mihai Lucan, Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, Cluj-Napoca.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod