"SOS Infertilitatea" va participa la reuniunea Fertility Europe de la Viena

Facebook Twitter Comenteaza


Fertility Europe este federatia paneuropeana a asociatiilor ce au ca obiect de activitate problemele de fertilitate, tratamentele de fertilitate sau asistenta pentru cuplurile care se confrunta cu dificultati in a concepe un copil.

La evenimentul de la Viena vor participa 26 de organizatii din 20 de tari ale Uniunii europene si se va inregistra in premiera si o prezenta romaneasca: Asociatia "SOS Infertilitatea".

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, un cuplu de varsta reproductiva din sase este afectat de probleme de fertilitate, iar in plan european acest tip de asociatii exista si activeaza de decenii.
In Romania insa, pana in urma cu doi ani subiectul "infertilitate" nu exista pe agenda publica, nu era luat in considerare de catre Ministerul Sanatatii, nu era abordat decat absolut tangential in presa, nu exista o organizatie de pacienti in domeniu. Situatia este pe cale a se schimba si in Romania, insa procesul este unul lent si dificil.

Participarea la evenimentul Fertility Europe are drept scop prezentarea situatiei din Romania si atragerea de sprijin international pentru ameliorarea acesteia.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • TUTU IRINA pe 24 Mar 2010, 20:18
    INFERTILITATE

    SUNT ASISTENTA MEDICALA CASATORITA DE 10 ANI NE DORIM UN COPIL DAR POSIBILITATILE NOASTRE MATERIALE NU NE PERMIT FIV IAR STATUL NU FACE NIMIC NATALITATEA A SCAZUT AM UN SALARIU DE 1000R0N DE 10 ANI STAU PE LA USILE MED GINECO MENTIONEZ CA NU AM NICI O AFECTIUNE DEPISTATA

    0
    0

  • Asociatia "SOS Infertilitatea" pe 24 Mar 2010, 09:47
    Implicati-va in campania de responsabilizare pe tema infetilitatii

    Multumim pentru mediatizarea evenimentului. Ne-am dori ca tot mai multa lume sa afle de lupta noastra cu sistemul si sa ni se alature. Suntem atat de numerosi pe la usile cabinetelor de fertilitate, veniti pe www.infertilitate.com si haideti sa actionam impreuna. Daca nu o facem noi, nu o face nimeni!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod