Si vedetele apeleaza la incaltamintea fiziologica

Cea mai mica sala de fitness, asa cum a fost denumita incaltamintea fiziologica de catre specialisti, a devenit unul dintre accesoriile favorite ale vedetelor americane.
Paparazii au surprins vedete purtand incaltaminte speciala in timpul liber, profitand astfel de beneficiile de fitness si de sanatate oferite. Vedete precum Paris Hilton sau Jennifer Love Hewitt isi revin in urma noptilor de club petrecute in pantofi cu tocuri extreme cu ajutorul incaltamintei fiziologice, care reinverseaza efectele negative ale stilleto-urilor prin imbunatatirea pozitiei corpului, tonifierea musculaturii si arderea de calorii în plus.

Conceptul inovator din spatele incaltamintei apartine inginerului elvetian Karl Müller si este inspirat de mersul sanatos al triburilor africane Masai si de experientele personale din Coreea de Sud.
"Am trait  in Corea timp de 12 ani, timp in care sufeream de probleme serioase de spate, dureri de genunchi si tendonul lui Ahile. La marginea orasului Seul, erau campuri de orez peste tot si in momentul in care paseam pe pamant moale, simteam tensiunea din ce in ce mai mica si durerea scazand. Apoi m-am gandit sa reconstruiesc talpa pantofului meu astfel incat sa obtin senzatia de mers ca intr-un camp de orez atunci cand pasesc pe suprafata dura," povesteste Karl Müller.

Datorita senzorului si a talpii cu straturi multiple, incaltamintea fiziologica ofera conditii naturale de pasire in mediul urban artificial.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod