Sexul dupa 50 de ani protejeaza impotriva cancerului de prostata

O viata sexuala activa dupa varsta de 50 de ani ii poate proteja pe barbati de cancerul de prostata, sunt de parere specialistii.
Insa barbatii de 20, 30 de ani care sunt foarte activi din punct de vedere sexual prezinta un risc mai mare de a suferi de aceasta boala, arata studiul. Cercetatorii de la Universitatea Nottingham au ajuns la concluzia ca o viata sexuala la limite normale, fara excese in tinerete urmate de pauza dupa varsta de 50 de ani, este recomandata pentru sanatatea barbatilor.

"Se pare ca hormonii joaca un rol important in dezvoltarea cancerului de prostata, iar barbatii sunt des tratati prin terapii care reduc nivelul de hormoni.
Dorinta sexuala este si ea influentata de nivelul de hormoni, asa ca acest studiu a analizat teoria conform careia dorinta sexuala afecteaza riscul de cancer de prostata,
" declara dr. Polyxeni Dimitropoulou, Universitatea Cambridge.

Studiul s-a bazat pe analizarea vietii sexuale a mai mult de 431 de barbati de 50 de ani, diagnosticati cu cancer de prostata, si 409 de barbati sanatosi.

"Una dintre teorii este ca in tinerete glanda prostatica este mai sensibila la schimbarile hormonale si este inca in dezvoltare.
Pe masura ce barbatii inainteaza in varsta si acumuleaza toxine provenite din dieta sau prin plamani, activitatea sexuala ii ajuta sa le elimine,
" mai adauga dr. Dimitropoulou.

Sursa: DailyMail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod