Sesiune informativa despre autism pentru parinti si profesionisti

Seria de sesiuni de informare este gratuita, fiind organizata in cadrul proiectului "Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism", finantat din fonduri europene.
Incepand cu luna octombrie 2009, Autism Romania demareaza sesiunile informative pentru profesionistii din sanatate si educatie pe tema tulburarilor din spectrul autismului - TSA, care se vor derula pana in luna februarie 2010. Isi propune sa sporeasca intelegerea TSA atat in randul parintilor, cat si al profesionistilor si sa contribuie la cresterea numarului cadrelor medicale care pot identifica cat mai de timpuriu o tulburare din spectrul autismului pentru a-i indruma pe parinti catre masurile terapeutice ce se impun.


Sesiunile de instruire pentru parinti se vor axa pe problemele specifice pe care le traieste familia post-diagnosticare si de viata de zi cu zi si vor oferi informatii si sfaturi care sa imbunatateasca calitatea relationarii copilului cu membrii familiei si a vietii de familie, in general.

Sesiunile de instruire pentru profesionisti vor pune accent pe caracteristicile TSA, identificarea si diagnosticarea timpurie, interventia-educatia timpurie si scolara, cele mai folosite metode si instrumente de lucru cu copiii cu TSA.


Prima sesiune va avea loc pe data de 24 octombrie 2009, la sediul proiectului din Bd. Pache Protopopescu nr. 104 (mansarda), incepand cu ora 9,00. Prezentarile vor fi facute de Simona Buzila - medic specialist psihiatria copilului si a adolescentului, cu bogata experienta practica si teoretica in domeniul TSA si Liuba Iacoblev - parinte. Data urmatoarelor sesiuni va fi comunicata, in timp util, pe site-ul nostru www.autismromania.ro.

Parintii si profesionistii care doresc sa participe in acest proiect trebuie sa completeze unul dintre cele 2 chestionare pe care le gasiti AICI si sa le trimiti pe adresa de email office@autismromania.ro Persoana de contact: Gabriela Rus, tel 0761 104 431.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod