Se scumpesc medicamentele romanesti

De luna viitoare vom lua medicamentele romanesti cu 6% mai scumpe, iar pentru cele din import vom plati cu 10% mai putin.
Ordinul ministrului Sanatatii cu privire la ajustarea preturilor practicate de producatorii de medicamente va intra in vigoare peste doua saptamani. In baza acestui ordin, din cele 1500 de produse medicamentoase romanesti, aproape 90% se vor scumpi, insa majorarea vizeaza doar pretul la producator, nu si pe cel din farmacii (care va fi de 1%).

 "Este vorba despre antibiotice, antiinflamatoare, dar si medicamentele contra durerii. Restul medicamentelor autohtone se vor ieftini sau vor ramane cu pretul nemodificat", a declarat, ieri, presedintele Asociatiei Producatorilor Romani de Medicamente, Petre Panculescu.


In schimb, importatorii de medicamente sunt obligati sa aduca in Romania produse la pretul cel mai mic practicat in tarile europene.

"Noua modalitate de calcul a preturilor a dus la o crestere nesemnificativa a medicamentelor romanesti, dar vestea buna este ca majoritatea, peste 90% din medicamentele de import, se vor ieftini pana la 30%", a declarat pentru Realitatea TV vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Elena Popescu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod