Se lanseaza primul Manifest pentru Pacientii din Romania

Facebook Twitter Comenteaza
Se lanseaza primul Manifest pentru Pacientii din Romania

Manifestul pentru Pacientii din Romania este primul document din Romania, redactat sub forma unei petitii, care doreste sa vina in sprijinul tuturor pacientilor din tara noastra, prin implicarea tuturor actorilor din domeniul sanatatii.


Este pentru prima data cand pacientilor li se ofera cu adevarat posibilitatea de a participa la adoptarea deciziilor care ii afecteaza in mod direct. Prin intermediul acestui manifest, se doreste ca, incepand cu anul 2010, luna martie sa fie recunoscuta si declarata in mod oficial drept Luna Pacientului din Romania.

Manifestul va fi sustinut de o campanie nationala de informare publica, care se va realiza in parteneriat cu un lant de farmacii din tara noastra.
Astfel, in perioada 1-31 martie 2010, toti clientii farmaciilor vor primi bratari inscriptionate cu mesajul "Comunicare pentru sanatate. Sanatate pentru pacienti", care reprezinta totodata si sloganul Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce va avea loc la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor, in fiecare an, in luna martie, activitatile desfasurate in Luna Pacientului din Romania vor avea o tematica specifica. Astfel, luna martie 2010 va fi dedicata copiilor bolnavi de cancer din Romania.

Manifestul pentru Pacienti, conceput sub forma unei petitii online, reprezinta un proiect inovator, prin intermediul caruia se doreste tragerea unui semnal de alarma asupra conditiei tuturor pacientilor din tara noastra.
Pacientii trebuie sa se afle in centrul sistemului de sanatate romanesc, insa cu precadere in luna martie, autoritatile statului sa fie mai atente la problemele acestora. Persoane importante din domeniul sanatatii, oameni politici, oameni cu putere de decizie, personalitati de marca ale societatii romanesti, lideri din diferite domenii de activitate sustin aceasta initiativa si vor milita pentru infaptuirea obiectivelor asumate prin Manifestul pentru Pacienti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod