Scleroza ochiului: atentie la simptome!

Ingrijeste-te de sanatatea ochilor tai clipa de clipa! De ce spunem asta? Pentru ca sunt boli care pot aparea in relatie cu alte suferinte pe care le ai.
Un astfel de exemplu este scleroza. O boala inflamatorie care afecteaza zona alba a ochiului. "Artrita reumatoida, poliartrita, lupusul, sifilisul, tuberculoza, guta sau tulburarile menstruale sunt cateva dintre afectiunile care-ti pot afecta indirect sanatatea ochilor", declara Dr. Costache, specialist Bausch & Lomb.


Simptome care trebuie sa-ti dea de gandit

Roseata, lacrimarea, sensibilitatea la lumina sau slabirea vederii sunt semne care trebuie sa iti dea de gandit, mai ales daca suferi de una dintre bolile amintite mai sus.
Ai grija sa mergi la un consult oftalmologic pentru diagnosticare. Medicul iti va prescrie un tratament pe baza de antiinflamatoare, antibiotice si picaturi de ochi.


Netratata, aceasta boala duce la orbire

Netratata, scleroza poate necroza ochiul, iar singura solutie este interventia chirurgicala. Insa cea mai grava consecinta nu este nici pe departe bisturiul, ci orbirea. Daca prezinti simptomele sclerozei, fa-ti o programare la medicul oftalmolog. Asculta-i sfaturile si cu siguranta ochii tai isi vor recapata sanatatea.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eta pe 21 Sep 2008, 18:29
    Exercitii pentru ochi

    Exista niste exercitii pentru ochi, cauta informatii pe www.vision training.ro. Pe cel care le recomanda il cheama LEO ANGART.

    0
    0

  • hamad ionela pe 17 Sep 2008, 10:12
    Nerv optic atrofic

    Parerea mea e buna dar sunt 3 ani de cand am si eu o problema cu fetita in varsta de aproape 15 ani, de la 11 ani dupa o presiune intracraniana... mai vede putin de aproape litere mari cat o cutie de chibrit si cloarea verde si rosu. Le cam amesteca vreau sa stiu daca se mai poate face ceva. Unii doctori spune nu si alti spun ca da dar mai dureaza de la 5-10 ani ca este increstere. Va rog daca puteti sa imi dati un raspuns. Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod