Sarcina ajuta la reducerea presiunii sanguine

Specialistii au mai descoperit inca un beneficiu al sarcinei: reduce presiunea sanguina. Sarcina poate reduce presiunea sanguina, iar efectele sunt pe termen lung, arata un nou studiu.
Pericolul de hipertensiune in sarcina este intens studiat de specialisti. Studiul efectuat de americani este primul care arata ca sarcina poate reduce presiunea sanguina. Se crede ca sarcina poate actiona asupra vaselor de sange, facandu-le mai flexibile, insa, o a doua sarcina nu mai are acelasi efect.

Cercetatorii americani au analizat starea de sanatate a mai mult de 2.300 de femei inainte de sarcina si dupa nastere, pana la varsta de 20 de ani a copilului. In medie, presiunea sanguina sistolica la femeile care au nascut un copil a fost cu 2 mm mai scazuta fata de femeile care nu copii.
Presiunea sanguina diastolica a fost inregistrata cu 1,5 mm mai mica. Presiunea sanguina a ramas scazuta timp de multi ani dupa nastere.

Erica Gunderson, din echipa de cercetatori, este de parere ca rezultatele studiului sunt foarte importante, iar aceste schimbari pot persista pe o perioada de cativa ani.

Sursa: DailyMail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod