Sani mai mari cu ajutorul celulelor stem

Oamenii de stiinta britanici sunt pe cale sa descopere solutia pentru visul majoritatii femeilor: sani mari si talie mica.
Noul tratament consta in prelevarea de celule stem din excesul de grasime de pe abdomen sau coapse, care sunt apoi implantate si lasate sa "creasca" in sani. Chirurgii sunt de parere ca acest tratament ofera sani cu aspect mai natural decat in cazul implanturilor sintetice.

Tratamentul poate mari sanii doar cu un singur numar, pana in acest moment, insa specialistii spera sa imbunatateasca acesta tehnica.  

In Marea Britanie, zeci de femei au apelat la aceasta tehnica pentru a-si "repara" sanii dupa ce tumorile canceroase au fost indepartate, insa acum este prima data cand tratamentul va fi aplicat si femeilor sanatoase.

In luna mai, profesorul Kefah Mokbel de la London Breast Institute va testa aceasta procedura pe un grup de 30 de voluntare.
Pana la sfarsitul anului, profesorul Mokbel va putea spune daca acest tratament va putea fi pus la dispozitia pacientelor. Pretul preconizat al procedurii este de 6.500 lire sterline.

"Este un mare pas inainte pentru chirurgia sanilor. Sanii tratati cu celule stem sunt mai apropiati de cei naturali pentru ca tesutul va avea aceeasi moliciune ca si restul sanului," declara profesorul Mokbel.

Sursa: DailyMail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod