Salvati Copiii International acorda ingrijiri pentru 85.000 de haitieni

Facebook Twitter Comenteaza
Salvati Copiii International acorda ingrijiri pentru 85.000 de haitieni

Salvati Copiii International a creat doua clinici mobile in Leogane, unul dintre orasele cele mai afectate unde 90% dintre cladiri sunt distruse.

 

Clinicile trateaza 100 de persoane pe zi, cele mai frecvente fiind cazurile de fracturi osoase si de taieturi. Echipe sanitare suplimentare distribuie ajutoare medicale in taberele din Port-au-Prince, Jacmel si Petit Guave, atingand pana acum un numar de 85,000 de haitieni.

"Chiar si dupa atatea zile, oamenii continua sa se prezinte cu rani produse la momentul cutremurului, iar in climatul tropical riscul infectiilor este ridicat.

Trebuie sa acordam asistenta medicala copiilor si familiilor din zonele periferice, care nu pot ajunge la spital", declara Annie Foster, team leader al echipelor de interventie Salvati Copiii International in Haiti.

Echipele Salvati Copiii International aflate in Haiti raporteaza ca, la aproape doua saptamani de la cutremurul care a zguduit Port-au-Prince, nevoile medicale au devenit acute in taberele temporare unde se adapostesc familiile, in special in ceea ce priveste copiii. Multi dintre raniti nu au primit inca asistenta medicala din partea spitalelor lipsite de personal, iar conditiile precare din tabere risca sa genereze epidemii.


Donati on-line pe www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar in contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR - Sucursala Plevnei. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod