S-a lansat campania "HELP - pentru o viata fara tutun"

Campania Comisiei Europene “HELP – Pentru o viata fara tutun” isi propune sa convinga populatia sa evite fumatul activ si pasiv printr-o campanie TV si pe internet, precum si prin diverse activitati in toate cele 27 de State Membre ale Uniunii Europene.
Uniunea Europeana a facut din lupta impotriva fumatului una din prioritatile sale in domeniul sanatatii publice. Bolile legate de consumul tutunului reprezinta azi prima si cea mai importanta cauza a mortalitatii in Europa. Tutunul este responsabil de mai mult de 650 000 de decese in fiecare an in Uniunea Europeana, adica un deces din sapte. Aceasta cifra include 19 000 de decese provocate de fumatul pasiv; aceste persoane nu au fumat niciodata!

In cadrul campaniei a fost dezvoltata o operatiune online inovatoare de tip “serial web” directionata catre adolescenti, pentru a ii constientiza de problemele tutunului.
Conceperea si dezvoltarea “Helpisoadelor” a fost facuta prin consultare cu Organizatiile de Tineret cu care HELP este partenera, pentru a asigura pertinenta operatiunii si afinitatea sa cu publicul tinta.  

In total, vor fi 11 “Helpisoade” independente, animate, de maxim 1’30’’ si un serial pilot de 2’30” care prezinta personajele principale si geneza serialului. Serialul pilot explica modul in care cei 3 HELPERS se intalnesc, fiecare dintre ei aflandu-se in urma unei traume personale cauzate de fumat si dorind sa lupte pentru o lume fara tutun.
 

Fiecare “Helpisod” va avea in centrul actiunii un tinar european (HelpMe) care se confrunta cu o problema legata de tutun (vrea sa renunte la fumat, incearca sa reziste tentatiei de a fuma sau vrea sa evite fumatul pasiv). Pentru ajutor, acesta apeleaza la un trio eficient si determinat  (Helpers). Pentru a-i oferi ajutor, cei 3 eroi vor utiliza cu success ponturi originale si nebunesti in rezolvarea problemelor. Serialul web va fi gazduit pe site-ul HELP, intr-o sectiune specifica, dedicata in intregime operatiunii “Helpisoade”.
Urmareste-le pe www.help-eu.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod