Rosii modificate genetic - eficiente impotriva cancerului

Cercetatori de la John Innes Centre din Norwich au reusit sa obtina prin modificari genetice o noua specie de rosie - violet bogata in antocianine - antioxidanti din grupul flavonoizilor, rosie care protejeaza organismul impotriva tumorilor.
Proprietatile legumei au fost testate pe soareci de laborator carora li s-a introdus extractul care le da rosiilor culoarea violacee. S-a constatat ca rata de supravietuire a animalelor a crescut, ei fiind protejati impotriva tumorilor.

"Dintr-o analiza chimica detaliata rezulta ca rosia noastra are o activitatea antioxidanta foarte ridicata, aproape de trei ori mai mare decat fructul natural. Astfel este un proces foarte avantajos pentru studierea efectelor antocianinelor", a declarat Eugenio Butelli, unul dintre cercetatorii care au lucrat la acest proiect.

Secretul rosiilor anticancer este o modificare genetica: s-au introdus in DNA-ul plantei doua gene din planta gura leului (cunoscuta pentru faptul ca produce antocianine - molecule antioxidante specifice fructelor de padure si portocalelor rosii).
Astfel, noua descoperire este un important pas inainte in ceea ce priveste studiul flavonoizilor - antioxidanti care previn o serie intreaga de afectiuni precum bolile cardiovasculare si mai multe tupuri de cancer.

Sursa: La Stampa
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod