Romanii prefera medicamentele in locul produselor naturiste sau homeopate

Cel mai utilizat tip de tratament de catre romani este cel medicamentos (52%) urmat de tratamentele cu produse naturiste (15%) si de tratamentul cu produse homeopate (4%), arata rezultatele unui studiu recent realizat.
Tratamentele medicamentoase sunt utilizate in cea mai mare masura de femeile cu varsta de peste 60 ani si cu educatie scazuta - 8 clase sau mai putin, in vreme ce la tratamente naturiste apeleaza mai ales persoanele de sex feminin cu educatie medie si superioara - minim liceu. Persoanele din mediul urban folosesc in mai mare masura tratamentele cu produse naturiste (18%), in special cele care locuiesc in Bucuresti (25%). Referitor la tratamentele homeopate, acestea sunt utilizate in cea mai mare masura de catre locuitorii capitalei (8%).


Barbatii, mai reticenti la medicamente

42% dintre respondenti nu au utilizat in ultimele 12 luni niciun fel de tratament, barbatii apeland in mai mica masura decat femeile la tratamente de orice tip.
De altfel, 48% dintre ei nu au recurs la niciun tratament in ultimele 12 luni.


Racelile si bolile de inima, cel mai des tratate cu medicamente

Afectiunile cele mai frecvente pentru care s-a utilizat tratament medicamentos in ultimele 12 luni au fost: racelile, afectiunile inimii si bolile cardiovasculare, hipertensiune sau hipotensiune, durerile si gripa.    

Romanii prefera sa utilizeze tratamente naturiste si tratamente homeopate in cea mai mare masura pentru afectiuni precum racelile si afectiunile digestive, in timp ce tratamentul homeopat este tipul de tratament preferat de respondenti pentru intarirea imunitatii (12%).

Studiul “Obiceiuri si atitudini de tratament” a fost realizat ca parte componenta a GfK Omnibus, un studiu realizat lunar pe un esantion reprezentativ national.
Cercetarea a fost aplicata pe un esantion de 1636 respondenti din zona urbana si rurala, cu varsta de 15 ani si peste, in perioada 12 - 23 ianuarie 2009.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gia pe 27 Mai 2009, 19:35
    parere

    Nu stiu de unde tot calculati aceste sondaje"in special cele care locuiesc in Bucuresti".Face-ti educatie,explicati,porniti prin tara.Dati mostre gratuite,sa vedeti atunci sondaj.Credeti ca cei de la rural sau urban-provincie nu stiu de naturist sau homeopat?Stiu dar nu/si permit.Nu/si permit nici medicamentele in totalitate..stiti cat e salariul minim?Stiti cat e o pensie de CAP?Nu stiti sigur,ca daca ati stii,nu ati mai trece nici un sondaj.Cred ca da bine-toata lumea face si stie despre sondaje.De ce nu faceti sondaje si cati n/au bani si n/au ce manca.Nu,nu mi/a placut articolul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod