Romania si Ungaria au proiecte de sanatate comune

Facebook Twitter Comenteaza
Romania si Ungaria au proiecte de sanatate comune
Romania si Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune in sistemul de urgenta 112, transplant si implementarea unui nou DRG, anunta reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"Avem multe de invatat unii de la altii, inclusiv din greseli, cele doua tari avand experiente similare. Colaborarea noastra se va axa pe proiecte destinate pacientilor, dar si pe proiecte macro care vor duce la eficientizarea sistemelor de sanatate din cele 2 tari", a declarat Cseke Attila, ministrul Santatii, afla intr-o vizita oficiala in Ungaria.

Urmeaza ca in perioada urmatoare, un grup de experti din  Romania si Ungaria sa colaboreze intr-un schimb de experienta in scopul eficientizarii si colaborarii internationale.
De asemenea, dupa aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, sub presedintia ungara a UE, se vor face demersurile necesare pentru crearea cadrului juridic, care sa permita echipajelor serviciilor de urgenta sa intervina de cealalta parte a frontierelor. In domeniul transplantului, partea ungara a subliniat deschiderea pentru ca cele 2 tari vecine sa analizeze posibilitatea schimbului de organe transplantabile, in mod reciproc.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edward pe 18 Iul 2010, 13:47
    De acord

    Perfect de acord cu aceasta solutie !

    0
    0

  • Alexa pe 18 Iul 2010, 12:05
    In sfarsit!

    Era si timpul! Slava Domnului ca se mai face siceva bun in domeniul sanatatii in Romania. Salut aceasta initiativa!!

    0
    0

  • Pasztai Zoltan pe 17 Iul 2010, 11:55
    Dialog , dezbatere schimb de experienta in domeniul sanatatii

    Da , este ceva ce trebuia din anii 1990 poate !? Dar e bine ca se incepe macar in ceasul 24 cand toate merg mult mai altfel decat normalul ! Poate prin a pune mai multe idei pe masa si a invata sa faci si dialog cu o dezbatere si nu prin impunere vom mai deschide ochii, iar beneficiarii ( pacientii nostrii) vor fii tratati si salvati !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod