Romania: locul 3 in Europa ca numar de cazuri de obezitate

Facebook Twitter Comenteaza
Romania: locul 3 in Europa ca numar de cazuri de obezitate

Statisticile arata ca Romania ocupa locul 3 ca numar al persoanelor obeze din Europa, fiind intrecuta doar de Grecia si Iugoslavia.

25% dintre romani sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele in plus, avertizeaza statisticile, prevalenta fiind mai mare in randul femeilor. Cele mai afectate sunt persoanele cu varsta peste 30 de ani. Rezultatul? Speranta de viata scade cu 3 ani in cazul supraponderalitatii, cu 6 ani la barbati si 7 ani la femei in cazul obezitatii.

Obezitatea in Europa reprezinta azi una dintre cele mai grave probleme de sanatate publica, potrivit OMS si, pentru prima data in istorie, numarul persoanelor supraponderale il depaseste cu mult pe cel al persoanelor subnutrite.

 

Obezitatea este un important factor de risc pentru bolile de inima, diabetul de tip 2 si anumite tipuri de cancer. Surplusul ponderal si obezitatea au o contributie semnificativa in osteoartrita, o importanta cauza generatoare de dizabilitati in randul adultilor. Alte boli asociate cu obezitatea sunt infertilitatea femeilor, problemele psihice precum depresia si diminuarea respectului de sine sau starea de apnee (intreruperea respiratiei) in timpul somnului.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miki pe 14 Oct 2013, 14:06
    statistici

    de unde sunt aceste statistici? eu gasesc statistici oficiale ale comisiei europene care ne plaseaza undeva spre coada clasamentului in UE. Imi puteti da un link catre aceste statistici va rog

    0
    0

  • fdsf pe 14 Iul 2013, 22:13
    Mai puneti mana pe atlas

    Iugoslavia nu mai exista de mult.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod