Roche lansează noi teste pentru monitorizarea tratamentului imunosupresor la pacienții cu transplant

Compania elvețiană Roche a anunțat recent lansarea globală a două noi teste performante pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare, la pacienții cu transplant de organ.

Compania elvețiană Roche a anunțat recent lansarea globală a două noi teste performante pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare, la pacienții cu transplant de organ.

 

Noile teste Elecsys pun la dispoziția personalului medical, rezultate mult mai corecte și mai precise. Aceste noi teste funcționează pe platforma cobas e (imunologie) de analizoare modulare, dezvoltată de asemenea de compania Roche, care susține fluxurile de lucru și eficiența in laboratoarele clinice.

Testul va fi disponibil începând cu ultimul trimestru al acesui an și în România, în laboratoarele care au în dotare platforma cobas e.

“Monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare este o componentă cheie a transplantului, fiind esențială pentru supraviețuirea pe termen lung a pacienților care au beneficiat de transplant de organ.” a declarat cu prilejul lansării Roland Diggelmann, Head of Roche Diagnostics.

“Aceste teste de mare sensibilitate oferă personalului medical rezultate precise și consistente cu privire la eficiența regimului terapeutic al pacienților cu transplant”.

Pentru a preveni rejetul organului transplantat, pacienții trebuie să urmeze continuu un tratament imunosupresor, după intervenția chirurgicală. Având în vedere că aceste medicamente nu au efect dacă sunt administrate în doze prea mici, iar supradozajul poate provoca, pe de altă parte, efecte adverse severe, este foarte importantă monitorizarea cu precizie a concentrației lor în sângele pacienților.

Transplantul de organe este o practică medicală curentă.
Totuși, faptul că există riscul ca sistemul imunitar al pacientului să respingă grefa, face ca transplantul să fie una dintre cele mai complexe arii ale medicinei. Ca urmare, medicația imunosupresoare este folosită pe scară largă pentru a preveni rejetul de organ.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod