Robot folosit in recuperarea pacientilor care au suferit atacuri cerebrale

Facebook Twitter Comenteaza
Robot folosit in recuperarea pacientilor care au suferit atacuri cerebrale

Un robot revolutionar este folosit cu succes in terapia de recuperare motorie a pacientilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat recent in New England Journal of Medicine, informeaza Mediafax.

In randul pacientilor care au fost supusi acestui tip de tratament s-a inregistrat o ameliorare a gradului de motricitate a membrelor superioare. In plus, trebuie mentionat ca ameliorarea nu tine de vechimea afectiunii, rezultatele fiind satisfacatoare in toate cazurile.
Cercetatorii americani de la Universitatea Brown din Rhode Island au folosit acest dispozitiv in cadrul unui program de fizioterapie a carui durata a fost de trei luni.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 127 de pacienti, care, in medie, au suferit atacuri cerebrale in urma cu cinci ani. Pacientii au fost impartiti in trei grupuri. Primul grup a urmat timp de trei luni terapia cu ajutorul acestui robot, al doilea a beneficiat de sedinte de fizioterapie obisnuite, iar pacientii din al treilea grup au primit ingrijiri medicale "normale", fara a face fizioterapie.

La sfarsitul studiului, medicii americani au constatat ca pacientii din primele doua grupuri si-au imbunatatit considerabil calitatea vietii si functiile motorii ale bratelor, masurate in functie de gradul in care au reusit sa efectueze activitati zilnice obisnuite, precum folosirea cutitului si a furculitei, deschiderea capacelor de borcane si legarea sireturilor la pantofi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod