Riscurile epiduralei, mai mici decat se credea

Facebook Twitter Comenteaza
Riscurile epiduralei, mai mici decat se credea

Un studiu realizat in Marea Britanie a evidentiat faptul ca riscurile anesteziilor epidurale sunt mult mai mici decat s-a crezut initial. Potrivit BBC, cercetatorii de la Bath's Royal United Hospital au analizat complicatiile aparute in 700.000 de cazuri de anestezii efectuate in fiecare an. 

Acestia au descoperit ca riscurile de aparitie a complicatiilor au fost foarte scazute, in jur de 1 la 23.000, cu pana la 10% mai putine decat s-a estimat initial.

Procedura presupune injectarea anestezicului intre vertebrele din zona inferioara a coloanei, in tesutul care acopera maduva, pentru a anihila durerea din partea de jos a corpului. Acest tip de procedura se foloseste adesea pentru a reduce durerile provocate de travaliu sau in cazul operatiilor la genunchi sau coapse.
    
Echipa de cetcetatori a primit date de la toate spitalele din Marea Britanie si a descoperit ca numai 14 din 30 de pacienti care au suferit complicatii au fost afectati permanent. Studiul nu a putut fi facut cu exactitate pentru ca in unele cazuri, cauzele leziunii nu erau clare.

Dintre cei care au suferit leziuni in urma procedurii, intre 5 si 13 au ramas cu o forma de paralizie, iar intre trei si sase au decedat, potrivit unui raport al British Journal of Anaesthesia. S-a estimat ca cele mai multe complicatii aparute nu au putut fi evitate, fiind rezultatul reactiilor individuale fata de procedura si nu reprezinta consecintele modului in care a fost realizata aceasta.

Cercetatorii au mai declarat ca femeiele insarcinate, in mod particular, nu ar trebui sa fie deosebit de ingrijorate referitor la anestezia epidurala, deorece riscul de leziuni permanente fiind de unul la 80.000.

Pacientii care sufera operatii sunt cei care prezinta riscuri mai mari de aparitie a complicatiilor, in special pentru ca acestia tind sa fie mai in varsta si, prin urmare, mai sensibili la astfel de proceduri.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca pe 18 Ian 2009, 15:02
    :D

    Ce bine ca ati explicat si problema asta cu epidurala. M-am mai linistit citind articolul asta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod