Risc scazut de dementa in cazul persoanelor educate

Facebook Twitter Comenteaza
Risc scazut de dementa in cazul persoanelor educate
Oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge au descoperit ca persoanele educate prezinta un risc mai mic de a suferi de dementa, creierul reusind sa faca fata mai bine schimbarilor ce au loc odata cu inaintarea in varsta.

Cercetatorii au analizat datele stranse de la 872 de pacienti si au observat ca educatia ajuta anumite persoane sa faca fata mai bine modificarilor de la nivelul creierului, inainte ca simptomele de dementa sa apara, scrie NetDoctor.

Cel mai frecvent tip de dementa este Alzheimer, 50-60% din cazuri.
A doua ca raspandire este dementa vasculara (10-30%). Conform statisticilor, cele doua forme majore de dementa sunt raspunzatoare pentru aproximativ 75% din totalul cazurilor.

Exista o cauza genetica la unele dintre cazuri sau o serie de factori de risc care duc la imbolnavire. Alzheimer este o imbatranire a creierului, de aceea toti factorii care contribuie la aceasta pot fi incriminati: stresul, varsta, bolile cardio-vasculare (cardiopatie ischemica dureroasa, hipertensiune arteriala), expunerea la substante toxice si radiatii, nivel ridicat de colesterol, alcoolism, fumat etc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod