Restructurari la Directiile de Sanatate Publica

Facebook Twitter Comenteaza
Restructurari la Directiile de Sanatate Publica

Ministrul Sanatatii a anuntat ca in perioada urmatoare vor fi reduse cate doua functii de conducere in fiecare directie de sanatate publica, fara sa excluda posibilitatea unor reduceri de personal.

 

Potrivit ministrului, directiile de sanatate au structuri prea umflate. "Si nu intotdeauna cu oameni care muncesc. Dupa ce vom analiza problema contractelor colective de munca, in urma carora acum daca am face reduceri de personal ar trebui sa platim pana la 24 salarii compensatorii, ne gandim serios la restructurarea acestor unitati", a declarat ministrul.



De asemenea, Ministrul Sanatatii a criticat activitatea serviciile deconcentrate ale Ministerului Sanatatii, precizand ca este foarte nemultumit de lipsa de responsabilitate. "Sunt foarte nemultimit si dezamagit de lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui sa vegheze si sa coordoneze activitatea medicala din teritoriu si sa raporteze atunci cand este nevoie. Astazi, cand sunt probleme importante, ministrul afla din presa", a declarat ministrul Cseke Attila.

Criteriile clare prin care se doreste reorganizarea DSP-urilor se refera la marimea judetelor, numarului de locuitori si ale activitatii desfasurate, astfel încât sa rezulte o eficientizare a activitatii.

In DSP-uri exista in acest moment 4934 posturi in total.
Aceste posturi sunt impartite inechitabil intre judete: judete de aceeasi marime si numar de locuitori asemanator au un numar diferit de posturi.  

 

Credit foto: Mediafax 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod