Restructurari in sistemul de sanatate


Facebook Twitter Comenteaza
Restructurari in sistemul de sanatate
Potrivit Ministerului Sanatatii, 69 posturi si 10 functii de conducere au fost reduse in urma comasarii prin fuziune a Agentiei Nationale a Medicamentului cu Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale, precum si prin preluarea Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii de catre Institutul National de Sanatate Publica.

Guvernul Romaniei a aprobat Hotararile de Guvern privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale precum si modificarea si completarea Hotararii Guvernului  Nr.
1414/2009 pentru infiintarea organizarea si functionarea Institutului National de Sanatate Publica.

Conform noilor prevederi Institutul National de Sanatate Publica va functiona incepand de azi cu un numar de 540 de posturi cu 545 posturi mai putin fata de numarul care se realiza prin preluarea de catre Institutul National de Sanatate Publica a atributiilor Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii. In acest caz rezulta o reducere de 92% posturi.
La INSP au ramas 6 functii de conducere din 14 functii cat erau create prin noua institutie.

In ceea ce priveste reorganizarea Agentiei Nationale a Medicamentului si Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale aceasta institutie va functiona cu un numar de 372 posturi. Prin comasarea celor doua institutii au rezultat 3865 posturi din care 145 au fost reduse ceea ce inseamna un procent de 35%. Noua institutie va avea 3 functii de conducere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod