Reducerea duratei rezidentiatului, in dezbatere publica

Facebook Twitter Comenteaza
Reducerea duratei rezidentiatului, in dezbatere publica
De astazi, 28 mai, proiectele actelor normative privind reducerea duratei de pregatire prin rezidentiat pentru unele specialitati si reorganizarea directiilor de sanatate publica vor fi puse in dezbatere publica.

Ministerul Sanatatii intentioneaza reducerea duratei de rezidentiat cu 1 an pentru 37 de specialitati, marea lor majoritate fiind specialitati medicale sau paraclinice. Masura este aprobata de catre rectorii universitatilor de medicina si farmacie.

Ministerul Sanatatii va reorganiza structura directiilor de sanatate publica prin reducerea functiilor de conducere de la 5 la 3.
Acest aspect inseamna eliminarea, din fiecare directie de sanatate publica, a doua posturi de directori adjuncti coordonatori, in total 84 functii de conducere la nivelul intregii tari. Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune si reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, dar nu inseamna disponibilizarea  medicilor sau a personalului medical practicant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod