Protocol de colaborare intre Spitalul de Urgenta Slatina si un spital din Milano

Ministrul Sanatatii dr. Ion Bazac si directorul executiv Pirelli Tyres Romania, Enrico Malerba au semnat Protocolul de colaborare dintre Spitalul de Urgenta Slatina si Spitalul Niguarda Ca' Granda din Milano.
Protocolul prevede sub patronajul Ministerului Sanatatii, ca proiectul de colaborare sa imbunatateasca si sa continue formarea profesionala pentru personalul medical din cadrul spitalului Slatina, care a beneficiat deja in urma primului an de activitate de peste 300 de ore de curs referitoare la procedurile de urgenta sustinute de specialistii din cadrul spitalului Niguarda.

In cadrul primului an de activitate, proiectul de colaborare a implicat 25 de medici si asistente ai spitalului din Slatina.
Cursurile s-au desfasurat mai ales in sectiile de urgenta precum: Unitatea de Primiri Urgente, Chirurgie, Anestezie-Terapie Intensiva. O serie de specialisti ai spitalului italian au desfasurat totodata in cadrul spitalului din Slatina activitati menite sa imbunatateasca punerea in pratica a protocoalelor specifice medicinei de urgenta.

Acest acord de colaborare prevede implicarea a circa 70 de cadre medicale ale Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, care, pe parcursul a 3 ani vor participa la cursuri teoretice si practice in cadrul sectiilor de urgenta precum: Unitatea de Primiri Urgente, Chirurgie, Anestezie-Terapie Intensiva.

"Nu foarte demult spuneam ca managementul public se poate face si fara bani publici si subliniam importanta companiilor de a da dovada de responsabilitate sociala prin implicarea pro bono in rezolvarea problemelor comunitatilor.
Ma bucur sa pot spune astazi ca, prin contributia Pirelli, si formarea profesionala a medicilor se poate face fara bani publici si imi doresc ca acest proiect sa se transforme din unul pilot intr-un program extins"
, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod