Proiectul „Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania“

Facebook Twitter Comenteaza
Proiectul „Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania“

Acest proiect isi propune sa ofere tinerilor (15-25 de ani) informatii corecte in ceea ce priveste HIV/SIDA, pentru a-i motiva sa adopte un stil de viata mai sanatos, un comportament responsabil si o atitudine nediscriminatorie fata de persoanele infectate cu HIV.

 

Se adreseaza mai multor grupuri tinta: elevi, cadre didactice, personal medical si isi doreste realizarea unei puternice campanii de responsabilizare sociala si de lupta impotriva stigmatizarii.

Implementarea efectiva a programelor se desfasoara in 18 judete tinta si presupune: realizarea de materiale de informare-educare-comunicare; instruirea educatorilor intre egali, a cadrelor didactice, a personalului medical si jurnalistilor; activitati de prevenire si promovare a comportamentelor responsabile in scoala si in afara scolii.

Proiectul este implementat de un parteneriat intre Fundatia Tineri pentru Tineri si alte 4 organizatii neguvernamentale (Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii – ARPS, Asociatia Romana Anti-SIDA – ARAS, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA – UNOPA, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania– ADV Romania) si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii - CNCD.

Proiectul este finantat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE (Spatiul Economic European), fiind un proiect individual in componenta granturi, aria „Sanatate si ocrotirea copilului” si reprezinta materializarea unui parteneriat extins intre organizatii si institutii ce au ca misiune implicarea in problematica HIV/SIDA.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod