Proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare

Facebook Twitter Comenteaza
Proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare

De astazi, 22 ianuarie, Centrul Constanta al ADV Romania reia sesiunile de informare pe tematica HIV/SIDA, prevenirea consumului de droguri si infectiile cu transmitere sexuala in randul persoanelor private de libertate in mai multe penitenciare.

Activitatile se desfasoara in cadrul proiectului "Initiativa 38 - proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare", Runda 6 de finantare prin Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, TBC si Malariei prin Fundatia Romanian Angel Appeal.

Educatorii pentru sanatate ai Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania - Centrul Constanta vor sustine campanii de informare, educare, constientizare pe tema HIV/SIDA si consumul de droguri in penitenciarele: Poarta Alba si sectia exterioara Valu lui Traian, Tulcea, Braila, Galati si Penitenciarul de Tineri si Minori Tichilesti.

Astazi vor fi realizate sesiuni de informare cu persoanele private de libertate din penitenciarul Poarta Alba, care doresc sa obtina mai multe informatii din acest domeniu.
Se vor transmite informatii de baza privitoare la transmiterea infectiei cu HIV, modalitatile de prevenire a infectarii cu HIV, alte boli cu transmitere sexuala, statistici nationale si mondiale,

Detinutii vor fi incurajati sa isi faca testul HIV, fiind o categorie cu risc crescut de a contacta aceasta infectie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod