Program de tratament invaziv al infarctului miocardic acut

Facebook Twitter Comenteaza
Program de tratament invaziv al infarctului miocardic acut

Ministerul Sanatatii lanseaza astazi in premiera Programul National de tratament invaziv al infarctului miocardic acut.

"Este un program care va salva vieti prin accesul rapid al unui numar mare de pacienti cu infarct miocardic acut la metode de tratament moderne si eficiente de tratament invaziv", a declarat ministrul Sanatatii Cseke Attila la lansarea programului.

In cadrul acestui program Ministerul Sanatatii va asigura finantare pentru toate consumabilele (inclusiv stent-uri) interventiilor in regim de urgenta efectuate asupra pacientilor cu infarct.

Suma alocata programului este de 15 milioane de lei si este suplimentara fondurilor alocate programului de bolnavi cronici cu afectiuni cardiovasculare.
Ministerul Sanatatii estimeaza ca in primele 12 luni de implementare ale programului vor putea fi rezolvate 3.500 de cazuri.

Programul va fi implementat in 10 centre deschise in spitalele de urgenta sau dupa caz institutele cardiovasculare din Bucuresti, Tg. Mures, Cluj, Iasi si Timisoara si are ca scop tratamentul corect al bolnavului cu infarct miocardic. In acelasi timp, programul va duce la reducerea mortalitatii  si a complicatiilor prin infarct miocardic acut in Romania dar si reducerea costurilor de spitalizare si a costurilor pe termen lung.

"Programul este indreptat in mod direct catre interesul pacientului.
Pacientii cu infarct miocardic acut pot fi vindecati fara sechele daca ei ajung in timp util la aceste centre,
" a declarat ministrul Sanatatii.

Astazi ministrul Sanatatii a semnat si ordinul prin care se va incepe pregatirea medicilor cardiologi care vor primi atestat pentru a detine competenta in efectuarea manevrelor invazive de tratament a infarctului miocardic acut. Atestatul dureaza 2 ani si cursurile vor incepe in luna iunie a acestui an.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod