Produsele destinate detoxifierii nu sunt eficiente

Dietele, suplimentele si cremele care promit ca ajuta la detoxifierea corpului sunt ineficiente, arata un studiu efectuat recent.
Compania Sense about Science a studiat efectele a diferite produse si diete destinate detoxifierii organismului. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca termenul "detoxifiere" trebuie folosit doar in cazul in care se refera la un tratament impotriva dependentei de anumite medicamente sau impotriva otravirii.

In majoritatea cazurilor, nu au fost gasite dovezi care sa demonstreze eficacitatea produselor destinate detoxifierii organismului, iar companiile nu au putut sa explice rezultatele cercetarilor.


"Detoxifierea se bazeaza pe ideea ca stilul de viata modern ne incarca cu diferite toxine, impotriva carora organismul poate lupta doar daca cumparam anumite remedii. Studiul nostru a aratat ca exista dovezi putine, sau in unele cazuri chiar lipsesc, care sa arate ca aceste produse sunt eficiente," declara autorul studiului Harriet Ball.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ella pe 8 Ian 2009, 08:20
    Produsele destinate detoxifierii nu sunt eficiente

    De acord, nu este adevarat. Articolul este 0 barat. Ca sa fie ceva bun trebuie sa demonstrezi, sa-ti susti afirmatiile cu exemple si cercetari. Asa arunci trei vorbe, paispe minciuni si pac... articolasul! A spus Hariett Ball. Cine e personajul? Si nu v-ati mai invatat ca "in libertate" fiecare spune ce-l taie capul? daca le citesti pe toate ajungi la balamuc.

    0
    0

  • Laura pe 7 Ian 2009, 16:57
    Nu este adevarat

    Sorry,dar articolul e 0...De ce? Pentru ca eu am facut detoxifiere cu cu produse din plante si prin alte metode si chiar se simte...Nu o sa dau aici detalii despre ce fel de efecte a avut aceasta detoxifiere dar cert este ca articolul nu are acoperire in realitate...

    0
    0

  • Thea pe 7 Ian 2009, 13:58
    Foarte bun

    Foarte bun articol. Eram disperata sa gasesc un produs de detoxifiere, fapt real ca suntem plini de "toxicitati" cum sa le zic, din ce mancam, respiram, etc. Asa ca m-am linistit. Si totusi ce facem? In jurul meu vad numai "toxine"

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod