Proclamatia Durerii - in numele a peste 4,5 milioane de pacienti

Facebook Twitter Comenteaza
Proclamatia Durerii - in numele a peste 4,5 milioane de pacienti

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) a prezentat vineri, 12 martie, in cadrul unui conferinte desfasurate la sediul Colegiului Medicilor din Romania, "Proclamatia Durerii".

Documentul a fost elaborat in urma consultarii a 118 reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, in numele a peste 4,5 milioane de pacienti, la incheierea lucrarilor Forumului National al Asociatiilor de Pacienti desfasurat intre 5-7 martie 2010 la Bucuresti. Acest document a fost facut public cu ocazia Zilei Europene a Pacientului, celebrata la data de 13 martie.
 

Elaborata sub forma a 8 concluzii si 18 cerinte ale pacientilor, "Proclamatia durerii" trage un semnal de alarma pentru adoptarea in primul rand a unui sistem de sanatate centrat pe pacient, pe respectarea drepturilor pacientului, evitarea reexporturilor de medicamente, finantarea in interesul pacientului a sistemului de sanatate cu minim 6% din PIB si debirocratizarea sistemului de Sanatate, acestea fiind doar cateva din punctele Proclamatiei Durerii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod