Probioticele usureaza simptomele rinitei alergice

Facebook Twitter Comenteaza
Probioticele usureaza simptomele rinitei alergice

Iarturile cu probiotice impiedica sistemul imunitar sa reactioneze exagerat la contactul cu polenul, generand asa numita febra de fan sa rinita alergica, potrivit expertilor de la Universitatea East Anglia.

 

Dupa realizarea unui studiu pilot, dr. Andrew Wilson expert in alergologie si colegii sai au constatat ca iaurturile cu Lactobacillus casei Shirota (LcS) usureaza simptomele persoanelor care sufera de rinita alergica. "Este primul studiu care scoate la iveala faptul ca probioticele pot regla raspunsul sistemului imunitar", precizeaza dr.

Andrew Wilson citat de publicatia britanica DailyMail. Urmatorul pas este realizarea unui studiu amplu in care expertii vor induce rinita alergica prin expunerea participantilor la factorii alergeni, incercand apoi sa contracareze efectele cu ajutorul iaurturilor. 

Este foarte important de retinut ca netratarea alergiei va duce in timp la astm bronsic, aproximativ 50% dintre persoanele cu rinita alergica putand sa faca la un moment dat astm.

Rinita alergica are simptome asemanatoare cu raceala (nas infundat, congestie sau stranuturi).
Insa, spre deosebire de raceala, rinita alergica este un raspuns alergic la anumite substante aflate in mediul inconjurator. Simptomele rinitei alergice apar in urma expunerii la aceste substante si se manifesta prin inflamatia mucoasei nazale, iar uneori si a mucoasei sinusurilor. "Poluarea ne irita la nivelul mucoaselor si pielii, iar mucoasele astfel iritate permit patrunderea alergenilor care intensifica procesul de sensibilizare", explica prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic alergolog la Spitalul Clinic Colentina.

 

Credit foto: DailyMail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod