Priorităţile pentru anul viitor: terapie intensivă şi oncologie

Facebook Twitter Comenteaza
Priorităţile pentru anul viitor: terapie intensivă şi oncologie
Ministrul Sanatatii s-a aflat astazi, 17 septembrie, în vizită la spitalul din Marghita judeţul Bihor, la inaugurarea primei clădiri reabilitate din spitalul din localitate. Cu aceasta ocazie, ministrul Sănătăţii a enumerat priorităţile pentru anul 2011, acestea fiind reabilitarea secţiilor de terapie intensivă şi oncologia.

"Dezvoltarea unor domenii trebuie să constituie o prioritate", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
"Trebuie să avem în vedere că nu putem finanţa toate investiţiile ce ar fi necesare în domeniul Sănătăţii. De aceea, va trebui să alegem unele specialităţi, două sau trei, prioritare pentru investiţii. Sistemul de urgenţă funcţionează şi a fost o prioritate dotarea acestor secţii până acum. Dacă urmărim circuitul pacientului în spital, ar urma ca anul viitor să reabilităm secţiile de terapie intensivă.
Pe lângă acestea, oncologia constituie o prioritate şi pentru mine personal, dar şi pentru că avem, din păcate, din ce în ce mai mulţi pacienţi oncologici".


Ministrul a felicitat, totodată, iniţiativa conducerii Spitalului Municipal "Dr Pop Mircea" Marghita, pentru a dezvolta secţiei de balneo-fizioterapie, având la bază apa termală din zonă.

Astăzi a fost inaugurată noua clădire a secţiei de interne-neurologie (corp A) integral reabilitată şi mansardată din fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii.
Din suma totală de 5,2 milioane lei vor mai fi reabilitate alte două clădiri, cea de obstetrică-ginecologie-neonatologie (corp B), şi cea care va include secţia de balneo-fizioterapie, bucătăria spitalului, precum şi locuinţe de serviciu pentru personalul medical (corp D).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod