Primul tratament anual pentru osteoporoza, disponibil si la noi

Barbatii si femeile cu osteoporoza au la indemana o noua optiune pentru a trata aceasta boala silentioasa: singurul produs care se administreaza o data pe an si cu protectie garantata pe tot parcursul anului.
Aclasta (acid zoledronic 5 mg) este un medicament eficient impotriva osteoporozei care scade semnificativ riscul fracturilor si este destinat atat femeilor aflate la postmenopauza, cat si barbatilor in virsta de peste 50 de ani cu risc ridicat de fracturi. Inclusiv persoanele care au suferit recent o fractura de sold intr-un traumatism minor pot sa apeleze la acest tratament.


Tratamentul consta intr-o singura perfuzie pe an

Face parte dintr-o clasa de medicamente extrem de eficiente in osteoporoza - bisfosfonatii - care se administreaza fie pe cale orala, fie intravenoasa. Aclasta se administreaza intravenos cu ajutorul unei perfuzii pe an si reduce cu 70% riscul de fracturi vertebrale, cu 41% riscul de fracturi de sold si cu 25% riscul de fracturi nonvertebrale.
"Un singur tratament administrat intravenos timp de 15 minute ofera protectie timp de un an de zile impotriva efectelor osteoporozei", explica prof. dr. Horatiu Bolosiu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie.

Despre modalitatea de actiune si eficienta bisfosfonatilor, prof. dr. Horatiu Bolosiu ne spune ca "acestia inhiba resorbtia osoasa, adica impiedica osul sa se <topeasca>. Bisfosfonatii administrati pe cale orala asigura doar 1 - 2% absorbtia si un risc de intoleranta gastrica, iar cei administrati intravenos se absorb in proportie de 50% si nu au efecte secundare.
Trebuie sa stim ca este mult mai aderent un bolnav care ia un tratament mai rar, decat unul care ia medicamentele in fiecare z
i".


Atentie pentru persoanele cu insuficienta renala severa

In prospectul medicamentului este precizat ca medicii trebuie sa aiba grija la administrarea acestui tratament in cazul persoanelor cu insuficienta renala severa. Reactiile adverse sunt semnalate in primele 3 zile de la prima doza de Aclasta, printre ele numarandu-se: febra, mialgie, simptome asemanatoare gripei, artralgie si cefalee. Majoritatea simptomelor au fost usoare pana la moderate. "Exista o singura complicatie: osteonecroza mandibulei care are legatura si cu igiena dentara precara si se poate preveni prin rezolvarea problemelor dentare", mai adauga prof.
dr. Horatiu Bolosiu.

Pretul acestui tratament se situeaza in jurul sumei de 1680 ron necompensat, insa specialistii sustin ca este echivalent cu costurile necesare pentru un tratament care presupune administrare zilnica timp de un an.


Afecteaza peste 200 milioane de femei si barbati

Osteoporoza este o boala silentioasa, care nu prezinta simptome. Primele semne se manifesta doar cand apar complicatiile: fracturi ale vertebrelor, ale bratelor sau cea mai severa dintre ele, fractura de sold.

La nivel mondial, osteoporoza afecteaza peste 200 milioane de femei si barbati. In Romania, numarul persoanelor afectate se ridica la 1 milion. Specialistii estimeaza ca in viitorii ani numarul cazurilor de osteoporoza va creste, la nivel global ajungandu-se pana la 1 miliard de persoane afectate. 
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eugenia pe 1 Mai 2013, 13:59
    aclasta

    costa 1680 lei necompensat; daca e eficient merita. oricum reduce efectele secundare al celorlalte tratamente. ramane de vazut unde se efectueaza tratamentul.

    0
    0

  • Denis c pe 6 Ian 2013, 09:07
    osteoporoza

    Cat costa un astfel de medicament??

    0
    0

  • nicoleta pe 24 Aug 2012, 20:59
    medicamentul aclasta

    unde il pot gasi si cat costa

    0
    0

  • badoi elena pe 18 Mar 2012, 16:02
    osteoporoza

    om osteoporoza am urmat timp de un an de zile cu actonel dar mi-a facut si bine dar si rau .la coloana lombara din prima zi am siptit dureri ingrozitoare inca le mai am si la ochi dereglari de vedere si mi-a crescut tensiunea.acum am intrerupt tratamentul pt. 2 luni .dar acum nu stiu ce tratament as mai putea sa eau care nu ar da reactii adverse stiti cunva ce as putea lua?8

    0
    1

  • Carmen pe 15 Mar 2009, 16:41
    programe nationale

    Produsul acesta este cumva inclus in programele gratuite care se desfasoara la ora actuala pentru tratarea osteoporozei ?

    5
    0

  • ana pe 31 Ian 2009, 09:50
    osteoporoza se previne nu se trateaza

    Osteoporoza se previne din timp. De tratat din pacate nu se prea trateaza odata ce te-ai catadicsit cu ea. Asta pt ca apare dupa o anumita varsta, varsta la care deja oasele tale nu mai absorb nimic. Evident, ca in toata industria farmaceutica, medicamentele aduc bani, asa ca pt ei nu e chiar asa de relevant daca medicamentul chiar are efect sau nu. S-au facut studii, din cate stiu in Canada, in ceea ce priveste rezultatul acestor medicamente pt osteoporoza. Iar raspunsul evident a fost ca nu au aproape nici un efect, se cam iau degeaba, pt ca de la o varsta asa inaintata, oasele nu mai absorb aproape nimic. Dar stati linistiti, nu se moare din osteoporoza, e dureroasa, incomoda, dar la varsta asta cu siguranta osteoporoza nu e cea mai mare problema, de murit se moare din alte cele. Apropro, raspunsul mi-este dat si mie de un medic, medic care inca isi pastreaza mainile curate in acest domeniu si nu-si vinde pacientii pt pliculetul din buzunar.

    0
    1

  • lilly iovanov pe 30 Ian 2009, 16:09
    intrebare????

    Am o intrebare. Mama mea a facut un tratament prescris de medic timp de 1 an de zile. Dupa care surprinzator alalizele i-au iesit mai proaste decat inainte de tratament! In legatura cu noul produs cine i-l poate recomanda? Astept raspuns Va multumesc.

    1
    0

  • Am 56 de ani si ma gindesc sa pe 30 Ian 2009, 15:33
    osteoporoza

    Am 56 de ani si ma gindesc sa iau si eu acest medicament. Unde il pot gasi? Astept raspuns pe adresa mea de emaill

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod