Primul program de dezvoltare personala adresat comunitatii LGBT

Facebook Twitter Comenteaza
Primul program de dezvoltare personala adresat comunitatii LGBT

Membrii comunitatii LGBT din Romania se pot inscrie, incepand cu 15 iunie, la primul program de dezvoltare personala special conceput pentru ei: "Know Yourself! Be Yourself!."

 

Programul realizat de Asociatia Romana pentru Sanatate Mintala este menit sa trateze aspecte ale vietii personale precum auto-cunoasterea, dezvoltarea imaginii de sine si a identitatii, imbunatatirea comunicarii si inter-relationarii, dezvoltarea abilitatilor de management al vietii, dezvoltarea abilitatilor de cuplu si imbunatatirea vietii sexuale.

"De foarte multe ori, din dorinta de a nu da dovada de discriminare, multi specialisti in sanatate mintala integreaza persoanele gay in programele terapeutice, de consiliere sau de dezvoltara personala alaturi de persoane heterosexuale.

Desi nu este in sine o eroare, nu trebuie niciodata sa uitam ca persoanele gay, apartinand unei minoritati, sunt supuse unor presiuni suplimentare, nascand nevoi si problematici diferite, ce trebuie sa fie abordate in mod specific. De aceea, programele dedicate strict comunitatii LGBT sunt mult mai eficiente in lucrul cu imbunatatirea vietii persoanelor gay", declara psih. Alexandru Manescu, coordonatorul programului si presedinte al Asociatiei Romane pentru Sanatate Mintala.

Programul va dura 12 luni, fiind structurat in intalniri bilunare si va debuta in luna septembrie a acestui an, reunind instrumente de training, consiliere de grup, dezvoltare personala si auto-cunoastere.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod