Primul caz de gripa aviara din Europa in ultimul an, descoperit la Tulcea

Facebook Twitter Comenteaza
Primul caz de gripa aviara din Europa in ultimul an, descoperit la Tulcea

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, laboratorul national din Romania a confirmat, luni, ca este vorba despre un focar al virusului gripei aviare H5N1 si, pentru a limita raspandirea, autoritatile romane au aplicat imediat masurile necesare de control prevazute in legislatia UE.

 

Ferma afectata este situata in comuna Letea, in apropierea frontierei cu Ucraina. Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, in aceasta perioada, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Tulcea asigura asistenta medicala permanenta pentru cele aproximativ 250-350 de persoane din aria respectiva.

In cazul aparitiei virozelor respiratorii acestia vor recolta probe pe care le vor transmite pentru prelucrare la Institutul National de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino.

In ultimele 3 saptamani in zona respectiva nu au fost semnalate cazuri de viroze respiratorii de niciun tip. Medicii epidemiologi declara ca, in prezent, in judet nu exista pericol in ceeea ce priveste sanatatea publica, deoarece nu au fost inregistrate in ultima perioada viroze respiratorii in zona, iar Romania se afla într-o situatie postpandemica cu virusul A/H1N1.

Ultimul caz de gripa aviara a fost confirmat in Germania la o rata salbatica, in martie 2009. 

 

Credit foto: Mediafax / Fotograf: Bogdan Maran 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod