Primul ajutor salvează vieţi

Facebook Twitter Comenteaza
Primul ajutor salvează vieţi

Cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor, serbată în urmă cu două zile, Federaţia Internatională a Societaţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie (FISCR) a publicat raportul intitulat “Primul ajutor pentru un viitor mai sigur”.

 

Acest raport îndeamnă guvernele şi partenerii să implementeze măsuri concrete pentru reducerea diferenţei de pregătire în domeniul acordării de prim ajutor între comunitătile bogate şi cele sărace.

Scopul principal este de a face ca pregătirea în prim ajutor să fie accesibilă tuturor.

“Fie că ne confruntăm cu un cutremur, accident rutier sau atac de cord, capacitatea de a acţtiona rapid şi în mod corespunzător este esenţială. De aceea, instruirea indivizilor şi comunităţilor în acordarea primului ajutor este modalitatea corectă de a-i proteja”, a declarat Mihaela Geoana, Preşedintele Crucii Roşii Române.


România se numară printre ţările care au luat deja măsuri în acest sens. Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE - Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) un proiect de dezvoltare a unui sistem naţional standardizat de formare în prim ajutor de bază în conformitate cu standardele europene în vigoare. Astfel, 5.000 de voluntari vor putea beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor pe durata derulării proiectului. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod