Premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin

Facebook Twitter Comenteaza
Premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin

Romania se intoarce cu doua din cele douasprezece premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin de la cel de-al 4-lea Summit European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin desfasurat la Parlamentul European, Bruxelles, pe 26 ianuarie.

Campania Pearl of Wisdom este o initiativa ECCA (European Cervical Cancer Association) iar premiile Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin sunt acordate in semn de recunoastere, apreciere si promovare a muncii oamenilor si organizatiilor ce au facut eforturi exceptionale pentru prevenirea cancerului de col uterin la nivel local.

Proiectele romanesti premiate sunt: "Programul pilot pentru implementare progresiva a screening-ului citologic de tip oportunist in Transilvania" dezvoltat de catre Institutul Oncologic "Prof. dr. I. Chiricuta" din Cluj, si "Unitatea mobila pentru screening de cancer de san si de col uterin din Romania" dezvoltat de catre Fundatia Renasterea pentru Sanatate, Educatie si Cultura.

Anuntand premiile, Dr. Philip Davies, Director al European Cervical Cancer Association (ECCA) a afirmat ca acestea sunt acordate organizatiilor sau persoanelor care, "fara nici un interes personal, au manifestat o implicare speciala in scopul reducerii la nivel national a cancerului de col uterin."

Tarile premiate pentru implicarea lor in prevenirea cancerului de col uterin la Parlamentul European in cadrul celui de-al 4-lea Summit European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin pe 26 ianuarie 2010 sunt: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Franta, Irlanda, Macedonia, Polonia, Portugalia, Serbia si Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod