Premierea celui mai bun film documentar pe tematici legate de munca

Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA) acorda pentru prima data Premiul Locuri de Munca Sanatoase celui mai bun film documentar pe teme legate de munca. Premiul, in valoare de 8.000 de Euro, va fi inmanat la Cea de-a 52 a Editie a Festivalului de Film Documentar si de Animatie Leipzig (DOK Leipzig).
Dr. Jukka Takala, Directorul EU-OSHA subliniaza importanta crearii unor locuri de munca mai sigure, mai sanatoase si mai productive in Europa. "In fiecare an, in Uniunea Europeana milioane de oameni sufera accidente sau afectarea serioasa a sanatatii la locul de munca. Este misiunea noastra sa promovam cultura de prevenire a riscului. Din acest motiv, sprijin in totalitate Premiul pentru Locuri de Munca Sanatoase ce atrage atentia asupra acestei importante tematici".

Prin acest premiu se aduce recunoastere unui film documentar axat pe fiinta umana aflata intr-o lume a muncii in continua schimbare.
Care sunt rezultatele fizice si psihice ale tranzitiei economice? Ce se intampla cu aceia care nu pot tine pasul cu aceasta noua lume a muncii? Cum afecteaza globalizarea drepturile lucratorilor? Cum se poate face fata unui numar din ce in ce mai mare de lucratori migranti?

Filmele nominalizate pentru Premiul Locuri de Munca Sanatoase sunt alese din cele aproximativ 1800 de documentare trimise in cadrul DOK Leipzig in fiecare an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod