Premiera in Romania: embolizare de anevrism cerebral intr-o clinica privata

Facebook Twitter Comenteaza
Premiera in Romania: embolizare de anevrism cerebral intr-o clinica privata

O femeie in varsta de 58 de ani, din judetul Tulcea, care suferea de un anevrism cerebral mai rar intalnit, a fost tratata cu succes, prin embolizare, la Clinica de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic din Capitala.

Este primul caz de embolizare a unui anevrism cerebral realizat la o clinica medicala privata din Romania. Interventia reprezinta o premiera in Romania din punct de vedere al localizarii si morfologiei anevrismului si s-a soldat cu succes. “A fost vorba de un anevrism nerupt de segment cavernos carotidian, o portiune a carotidei inconjurata de os, aproape imposibil de abordat neurochirurgical.

Anevrismul, prin dimensiunea sa de aproximativ doi centimetri, a creat un efect de masa pe structurile invecinate, comportindu-se ca o tumora”, a declarat dr. Dima Stefanita, realizatorul interventiei.

In urma cu doua luni, pacienta a inceput sa aiba dureri de cap si nu a mai putut sa deschida pleoapa ochiului drept. Dupa consultul oftalmologic si realizarea investigatiilor imagistice, s-a constatat ca femeia avea un anevrism cerebral. “Anevrismul cerebral reprezinta o dilatare la nivelul unei artere si este grav faptul ca se poate rupe in orice moment.
De altfel, cele mai multe anevrisme se descopera in urma unei hemoragii subarahnoidiane. Din nefericire, 50% din pacientii cu ruptura anevrismala decedeaza pana sa ajunga la spital”
, a declarat dr. Dima Stefanita.

A folosit sangele pacientei pentru vindecare


Medicul introduce prin artera femurala spirale de platina acoperite cu un polimer si un stent, cu scopul realizarii unei tromboze (cheag de sange) la nivelul anevrismului. Astfel, viteza de circulatie a sangelui la nivelul anevrismului scade.

“Dupa interventie, pe masura ce trece timpul, la nivelul trombului din interiorul anevrismului se organizeaza tot felul de punti si au loc tot felul de procese retractile, conducand la scaderea cu pana la 40% a volumului anevrismului. Practic, folosesc sangele pacientei ca sa-i vindec anevrismul”, a explicat dr. Dima stefanita, inainte de a incepe embolizarea. 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 14 Nov 2010, 20:21
    ANEVRISM

    As dori sa stiu si eu unde se poate vindeca anevrismul cerebral. Sunt însărcinată în 36 de săpt şi mi+au yis doctorii că copilu meu are anevrism arterial. Nu ştiu ce să mai fac, sunt terminatş. Pâna acum nu am avut nici o problemă cu sarcina.

    0
    0

  • olga pe 19 Iun 2010, 14:08
    Multumiri

    Multumesc dr. Dima Stefanita ca in 2008 mi-a salvat baiatul in varsta de 16 ani. Acum pe 17.06.2010 am fost la control la acest minunat om care i-a dat a doua viata fiului meu.Multumesc domnule doctor Dima, sa fiti satnatos dumneavoastra si familia si sa mai aduceti bucurie multor oameni asa cum ati adus familiei mele... Multa sanatate de la o mama din Mehedinti si de fiul sau....Multumim... Celor care vor sa mearga la domnul doctor sa merga cu incredere pentru ca in societatea asta nenorocita acesta este un OM cu SUFLET si un MEDIC extrordinar....

    3
    0

  • alexandra pe 8 Iun 2010, 12:53
    Bravo!

    FELICITARI! felicitari femeii ca e bine, dar mai ales doctorilor care realizeaza aceste proceduri dificile prin care salveaza vieti! imi pare rau ca mai sunt atat de putini astfel de doctori in Romania, incat ii numeri pe degete, insa ma bucur si pt aceia. Sunt o binecuvantare pentru noi toti!

    0
    0

  • valentin pe 8 Iun 2010, 11:51
    adresa

    As dori sa stiu adresa unde pot gasi clinica si pe Dna. Dr . Dima pt un control de specialitate, un tel . pt o programare.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod