Pregateste-ti organismul pentru sarcina

Asociatia Americana de Pediatrie ofera cateva sfaturi despre modul in care trebuie sa iti pregatesti organismul pentru a avea o sarcina usoara si fara complicatii.
Totodata, acestia sugereaza ca pregatirea organismului trebuie sa inceapa cu 3 luni inainte de a concepe copilul. Iata sfaturile: 1. Asigura-ti cantitatea necesara de acid folioc, pe care il pot obtine din legumele verzi, citrice, alune si cereale din grau. Daca nu obisnuiesti sa consumi aceste alimente trebuie sa iei in fiecare zi sumplimentele alimentare de 400 micrograme cu acid folic. 2. Consuma cel putin 3 pahare pe zi cu lapte pentru ca organismul tau sa absoarba suficient calciu.
Alte alimente care contin calciu: branza, iaurturile fara grasimi si orezul. 3. Trebuie sa reduci sau sa elimini consumul de cafeina. 4. Elimita toate alimentele care contin indulcitori artificiali, alcool, tigarile si orice tip de medicament care nu este recomandat de care medicul specialist. 5. De asemenea, trebuie sa introduci in dieta vitamine si suplimente alimentare prenatale, dar trebuie recomandate de catre medic.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia pe 2 Iun 2008, 10:01
    slabut

    citesc aporape toate articolele pe care le publicati in aceasta pagina web; 95%din ele sunt articole medicale complexe si complete, si ceea ce imi place cel mai mult este ca sunt pe intelesul tuturor. acest articol m-a dezamagit si de aceea m-am hotarat sa va scriu. nu este la inaltimea celorlaltor articole. salutari, camelia

    0
    0

  • Nicoleta pe 31 Mai 2008, 12:14
    Interesant

    Interesant articol, dar daca puteti sa faceti un articol si cu ce analize trebuie sa faci inainte de a ramane insarcinata, si mai ales daca ai RH negativ.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod