Poluarea din trafic măreşte riscul de cancer la sân

Facebook Twitter Comenteaza
Poluarea din trafic măreşte riscul de cancer la sân

Femeile sunt grav afectate de aerul poluat cauzat de maşinile din trafic.

 

Potrivit unei cercetări apărute în publicaţia Environmental Health Perspectives, femeile care trăiesc într-un oraş mare şi aglomerat sunt de două ori mai expuse riscului de a dezvolta cancer la sân, în comparaţie cu cele care locuiesc într-un mediu mai puţin poluat.

Deoarece nu se ştia exact care dintre substanţele eliminate sunt cancerigene, cercetătorii au analizat mai multe substante şi au constatat că dioxidul de azot este asociat cu apariţia cancerului la femeile aflate în postmenopauză.

"Acest gaz nu este singurul factor poluant cauzat de mijloacele de transport, iar acolo unde se găseşte el mai avem şi alte substanţe poluante, unele fiind recunoscute drept cancerigene", explică Mark Goldberg de la Institutul de Cercetare de la Universitatea McGill Health Centre din Canada, citat de publicaţia britanică DailyMail.

Cancerul de sân reprezintă cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei şi prima cauza de deces prin cancer în rândul acestora.
Luna octombrie este considerată luna internaţională a luptei împotrivă cancerului de sân, dar şi a conştientizării asupra numărului tot mai mare de femei tinere diagnosticate cu aceasta afecţiune. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod