Peste jumatate din tineri nu isi fac analizele de sange anuale

Facebook Twitter Comenteaza
Peste jumatate din tineri nu isi fac analizele de sange anuale
Aproximativ 59% dintre tinerii romani nu isi fac analizele de sange anuale, in timp ce, din cei 76% care merg la medic, 55% prefera clinicile private, arata rezultatele unui studiu efectuat recent.

Problemele de sanatate orala sunt cele mai frecvente cu care se confrunta tinerii, in proportie de 34%, urmate de problemele pulmonare sezoniere, de 31%, fiind de cele mai multe ori asociate fumatului.

"Cred ca principala problema a tinerilor romani este ca nu isi insusesc un comportament preventiv cand vine vorba de sanatatea lor.
Ei prefera sa trateze o problema care ii supara deja si nu aleg controalele  preventive. Estential este ca, inca de la aceasta varsta, sa se ia in calcul un stil de viata sanatos, ceea ce include activitate fizica, o alimentatie corecta si intreruperea fumatului"
, a declarat Bogdanaka Militescu Director Medical CMU.

Doar 56% dintre tinerii respondenti se considera sanatosi din punct de vedere fizic, in timp ce 59% au declarat ca nu sufera de stres.  

Studiul a durat timp de 1 luna, in Second Life, in clinica CMU Virtual, si a cuprins un esantion reprezentativ de 200 de tineri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod