Peste 68% dintre români consideră important ca produsele cumpărate să nu conțină aditivi alimentari

7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piață. Printre informațiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar și beneficiile pentru sănătate.

Conform unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare, 74% dintre români sunt preocupați de dietă și de propria greutate.  Mediatizarea unor rețete de succes privind alimentația echilibrată sau dietele recomandate pentru scăderea rapidă în greutate și vizibilitatea unor personalități publice a căror siluetă sugerează perfecțiunea au fundamentat o preocupare crescândă a românilor față de greutatea ideală.

Pentru că românii sunt din ce în ce mai preocupați de o dietă echilibrată și sunt ingrijorați de prezența aditivilor alimentari în produsele consumate, Scandia Sibiu relansează o nouă gamă de pate-uri cu o nouă rețetă, curată, care nu conține E-uri.

Noile pate-uri sunt realizate din ficat integral de pui, porc, gâscă, rață sau curcan după o rețetă clasică din 1922 pe care Josef Theil, cel care a deschis fabrica Scandia in Sibiu o prepara. Metoda de conservare este una tradițională: procedeul de sterilizare, fiind fierberea în abur a recipientului ermentic închis și este asemănătoare cu bain marie-ul, metoda folosită în gospodăriile românilor pentru gemuri sau conserve de toamnă. oile rețete care nu conțin niciun aditiv,  E, colorant sau conservant.

Studiul arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piață.
Printre informațiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar și beneficiile pentru sănătate.


Mai mult de jumătate din românii intervievați sunt foarte preocupați de existența aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi. La nivelul populației studiate nu este clară distincția între aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătății și cei artificiali, nerecomandați pentru o alimentație echilibrată. În consecință, 3 din 10 orășeni sunt de părere că toate E-urile dăunează grav sănătății în timp ce 4 din 10 orășeni înțeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătății.
Persoanele din mediul urban dezaprobă adăugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a menține prospețimea produsului, dar tind să fie mai indulgenți cu aditivii adăugați pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din alimente. Astfel, 50% dintre aceștia afirmă că adăugarea aditivilor pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din anumite produse este un lucru bun în timp ce aproximativ trei sferturi resping includerea aditivilor pentru un aspect mai plăcut (78%) sau pentru potențarea aromei (74%).

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod