Peste 60.000 de persoane vin anual la IOB pentru tratarea cancerului

Facebook Twitter Comenteaza
Peste 60.000 de persoane vin anual la IOB pentru tratarea cancerului

Anual, 69.700 de pacienti vin la Institutul Oncologic Bucuresti pentru tratament, potrivit raportului furnizat de IOB. Dintre acestia, 61% urmeaza terapii in ambulator si 39% sunt internati pentru interventii chirurgicale sau tratamente complexe si de lunga durata.

Numai in anul 2008, 8.952 de pacienti nou diagnosticati cu diverse tipuri de cancer au fost inclusi in tratament la Institutul Oncologic Bucuresti (IOB), conform datelor furnizate de Institutul Oncologic Bucuresti. Dintre acestia, 23% dintre acesti pacienti au fost depistati cu cancer mamar, 14% cu cancer pulmonar, 11% cu cancer de col uterin, 9% cu cancer colono-rectal, 6% cu tumori faciale si la gat, 3% cu cancer ovarian si 3% cu tumori cerebrale.

Dintre toate tipurile de cancer, cancerul mamar continua sa fie cel mai frecvent tip de cancer in Romania.
Cancerul la san este cel mai frecvent tip de cancer in randul femeilor si este a doua cauza principala a deceselor provocate de cancer, dupa cancerul pulmonar, cu o prevalenta de 509,29 de cazuri la 100.000 de locuitori (2006), conform Registrului National de Cancer.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucica pe 25 Nov 2010, 16:29
    STROE MARIANA

    DNA ASISTENTA DE LA CABINETUL 38 DE LA INSTITUTUTL ONCOLOGIC ESTE FOARTE GRETOASA, NU STIE SA VORBEASCA CU UN PACIENT SUFERID, NU ARE RESPECT FATA DE EL, NU STIE SA ADRESEZE UN ZAMBET SUFERIDULUI. MAI MULT O CUNOSC DE CAND ERA ASISTENTA SEFA LA ETAJUL 4 SI TOT ASA SE PUTA CU PACIENTII. NU STIU CUM A AJUNS SA LUCREZE ACOLO SI CINE O TINE IN BRATE, DAR POATE MANAGERUL SPITALULUI VA CITI ACEST MAIL (CA FORUMUL DE PE SITE NU FUNCTIONEAZA) SI VA LUA ACT DE ACEST CAZ. CU CEVA TIMP IN URMA ERA O ALTA ASISTENTA PARCA TOT MARIANA O CHEMA DAR DANSA ERA ALTFEL.DACA CINEVA MAI CITESTE MESAJUL VA ROG SA COMENTATI SI DVS DESPRE ACEASTA DNA STROE

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod