Peste 50% din unitatile sanitare au fost descentralizate

Facebook Twitter Comenteaza
Peste 50% din unitatile sanitare au fost descentralizate
Pana in prezent, au fost semnate deja protocoalele de predare – primire pentru mai mult de 190 unitati sanitare cu paturi, iar pentru o serie de spitale au fost emise hotararile de consilii locale si judetene pentru realizarea transferului, anunta Ministerul Sanatatii.

"Responsabilii locali au inteles importanta procesului de descentralizare si astazi la 1 iulie suntem aproape de finalizarea acestui proces. Vreau sa mai subliniez inca o data: primariile sau consiliile judetene care preiau spitale nu vor avea de cheltuit niciun leu din bugetul local cu preluarea acestora.
Unitatile sanitare au autonomie financiara, ele se finanteaza acum si vor fi finantate la fel si dupa descentralizare prin contracte de furnizare de servicii incheiate cu casele de asigurari de sanatate. Insa, acolo unde exista fonduri, autoritatile locale pot aloca sume unitatilor sanitare,"
a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Procesul de transfer al tuturor celor 373 unitati sanitare cu paturi catre autoritatile locale trebuie sa se finalizeze anul acesta pana la 10 iulie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod