Peste 2000 de medici s-au inscris la Conferinta Nationala de Aterotromboza

Facebook Twitter Comenteaza
Peste 2000 de medici s-au inscris la Conferinta Nationala de Aterotromboza

In perioada 19-20 martie 2010, se va desfasura la Teatrul National din Bucuresti Conferinta Nationala de Aterotromboza. Ajuns la cea de-a X-a editie, evenimentul este unul cu traditie in comunitatea medicala, reunind anul acesta la editia aniversara in jur de 2.000 de medici din toata tara, interesati de ultimele noutati stiintifice privind managementul bolilor cardiovasculare: cardiologi, neurologi, diabetologi, medici de familie.

Lucrarile conferintei vor fi prezidate de catre Acad. Prof. Dr. Constantin Popa, membru al Academiei Romane si Prof.
Dr. Eduard Apetrei, membru al Academiei de Stiinte Medicale.  

"In momentul de fata, in Romania, circa 60-65% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, in timp ce in tarile dezvoltate din punct de vedere economic procentul atinge doar 20-30%. De aceea, astfel de intalniri stiintifice sunt extrem de importante pentru stimularea progresului, in practica medicala si stiintifica, in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare si cerebrovasculare, pentru reducerea acestui procent alarmant.
In mod evident, beneficiarul real al acestui tip de proiect este pacientul
", a declarat Prof. Dr. Eduard Apetrei.

"Prin actualitatea subiectelor abordate in cadrul programului conferintei si implicarea tuturor ramurilor medicale co-interesate, astfel de manifestari au un impact major in managementul bolilor cardiovasculare, in general, si al afectiunilor neurovasculare, in particular. Aceste conferinte, de un nivel stiintific international, ofera o imagine de ansamblu asupra cauzelor, consecintelor si tratamentului afectiunii aterotrombotice, in acord cu experienta medicala din Europa Occidentala si Statele Unite ale Americii", a adaugat Acad.
Prof. Dr. Constantin Popa.

Conferinta Nationala de Aterotromboza urmareste sa dezbata atat solutiile de tratament, cat si strategiile de prevenire a complicatiilor afectiunii aterotrombotice. Eveniment este organizat la initiativa Grupului sanofi-aventis cu sprijinul stiintific al Societatii Romane de Cardiologie si al Asociatiei Nationale Romane de Stroke.

Aterotromboza reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, fiind responsabila de aproximativ jumatate din decesele de pe glob. In toata lumea, 17 milioane de oameni sufera de aterotromboza.
In fiecare an, in Europa si in SUA, 10 milioane de oameni sufera un infarct acut de miocard, 1,2 milioane de oameni sufera un accident vascular cerebral si 16,8 milioane de oameni sunt afectati de boala arteriala periferica.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod